3 looks voor een sollicitatiegesprek voor ieder bedrijfstype

Een van de meest stressvolle dingen die je onder ogen kunt zien, naast de zenuwen van een sollicitatiegesprek, is het beslissen wat je moet dragen. Het lijkt misschien gemakkelijk, maar dat is het niet. Er is ons verteld dat een blazer en een hemd de juiste optie zijn. Maar de waarheid is dat de professionele wereld en de manier waarop de sollicitatiegesprekken plaatsvinden in de loop der jaren zijn veranderd. Bijvoorbeeld, bedrijven zoals startups, waar je jongere mensen kunt vinden, hebben misschien niet dezelfde dresscode als een conventioneel en gevestigd bedrijf, omdat ze op zoek zijn naar een frissere en ontspannen look. Wat je draagt is het communiceren van een boodschap aan de interviewer, en het is in veel gevallen, het definiëren van je persoonlijkheid. Bij Wordans willen we je helpen de perfecte outfit te vinden voor jouw gesprek!

Voor dit artikel hebben we samengewerkt met Jooble, om verschillende bedrijven en hun dresscode te identificeren! Jooble is gevestigd in Oekraïne en het is een van de meest bezochte zoekmachines voor vacatures, vooral in Europa, die vacatures van verschillende bronnen zoals job boards, kranten of recruiter pagina’s verzamelt. Met Jooble is het heel eenvoudig om je voorkeuren te filteren, of je nu een freelancer bent of op zoek bent naar een stage, een fulltime of een parttime baan. Het is in 71 landen en in 24 talen beschikbaar, om er zeker van te zijn dat je gewoon kunt vinden wat je zoekt, op de perfecte locatie voor jou. Dus nu hoef je alleen nog maar een kijkje te nemen en je klaar te maken voor je volgende interview met het ons stylingadvies. 

Voor het conservatieve bedrijf

Sommige soorten banen vereisen een strikte en formele dresscode. Misschien ben je een advocaat, of werk je in een senior financieel bedrijf of een bank. Dit soort banen vereisen dat je je formeel aankleed om aan je gesprekspartner te laten zien dat je een verantwoordelijk persoon bent, en dat je hard werkt. Het is een beetje een cliché, maar werkt toch beter in deze gesprekken. Daarom willen we in dit geval een klassieke formele outfit aanbevelen.  Een wit hemd en een marineblauwe blazer met pakbroek voor hem; of een kokerrok onder de knieën, ook met een wit hemd en een blazer voor haar, zijn wat jij (en je interviewer) zoekt! Kan niet misgaan met deze. 

Voor de start-ups

De snel veranderende bedrijfsomgeving biedt dagelijks nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor jonge mensen om een eigen bedrijf te starten. In sommige gevallen slagen ze in het idee en groeien ze snel. Al snel worden ze overweldigd door de hoeveelheid werk die ze hebben, waardoor ze elke dag groter worden en ze besluiten om het aantal functies in het bedrijf uit te breiden. Wanneer dit gebeurt is het de perfecte kans voor jou om te solliciteren en binnen te komen, in de meeste gevallen, in een frisse, jonge en energieke werkomgeving. Daarom heb je voor deze functie een ontspannen uitstraling nodig die voldoet aan de verwachtingen van je, waarschijnlijk jonge, interviewer. Voor dit gesprek stellen we een polo of een basis t-shirt voor, in een neutrale kleur zoals wit, zwart, grijs, marineblauw of bruin. Combineer het met een spijkerbroek en een zwart of wit Converse schoen. Zo communiceer je professioneel, zonder te schreeuwen om aandacht door het gebruik van de juiste kleuren. 

Voor de creatieve rollen

Wanneer je naar een interview met een tegendraads modebedrijf gaat, moet je, afhankelijk van je werkgebied, iets anders laten zien als het gaat om je outfit. Als je solliciteert naar een creatieve rol zoals ontwerper, of iets wat meer te maken heeft met je kennis op het gebied; zoals visual merchandiser, cool-hunter, stylist of iets anders waarbij je een uniek gevoel voor mode moet laten zien, moet je dit tijdens je sollicitatiegesprek laten zien. In dit geval moet je je verbeelding gebruiken en jezelf uitdrukken zoals je altijd doet. Accessoires kunnen helpen, maar je kunt ook je eigen unieke kledingstuk maken, net zoals Heather deed in deze video, het aanpassen van haar eigen Wordans crewneck sweatshirt. Maak indruk op je interviewer door je eigen creatie en je eigen gevoel voor stijl te presenteren. De rest van de outfit laten we aan jou over!

Nu weet je hoe je je moet kleden voor een sollicitatiegesprek! Wees zelfverzekerd met je kledingkeuze dankzij Wordans 😉 Bezoek onze Instagram voor meer inspiratie @wearewordans en verken onze website Wordans.nl om een grote verscheidenheid aan kleuren en producten te vinden. 

Posts created 33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top