Xmas Tie-Dye

Het is alweer een tijdje geleden sinds onze eerste tie-dye blog! Daarom dachten we dat het, nu het kerstmis is, het perfecte moment zou zijn om je een leuke en creatieve manier te herinneren om deze feestdagen door te brengen met de kleintjes van het huis, of… de volwassenen! Dit is een activiteit voor iedereen 😉 

Deze keer, wederom geïnspireerd door onze merkambassadeur en tie-dye expert Madison @fancyvelveeta, gaan we je laten zien hoe je een mooi stuk kunt maken zodat jij en je geliefden je eigen kerstartikelen kunnen rocken zoals ze deed in deze video! Vergeet niet dat je een tie-dye kit nodig hebt die je gemakkelijk online of in je creatieve schilderwinkel kunt krijgen. Bij deze gelegenheid raden wij je aan om rode en groene tinten te gebruiken, omdat dit de kenmerkende feestkleuren zijn. 

Spiraal tie-dye

Voor deze willen we Madison’s hoodie van de video gebruiken. Haal een witte Gildan 18500 hoodie in het wit om je warm te houden nu het buiten koud is! Bescherm het gebied waar je de tie-dye gaat uitvoeren. Leg je spullen daar neer, plat. Pak de hoodie uit het midden (maak een kruis van de oksel en de verticale helft van het item) en draai hem tot je een balvorm hebt. Nu kun je hem aanspannen met 3 elastiekjes om er zeker van te zijn dat de vorm consistent is en niet zal bewegen terwijl je hem verft. 

Nu hoef je alleen nog maar de kleuren aan beide zijden van de bal aan te brengen. U kunt het toepassen in elk gebied gescheiden door de rubbers, of u kunt gewoon houden het eenvoudig te doen half kant en half kant, zoals Madison doet. Laat het dan drogen in een plastic zak voor 6-8 uur of zelfs ‘s nachts voor een beter resultaat. Zodra de kleurstof is verwerkt, kun je het verbazingwekkende resultaat zien!

Sneeuwman tote bag

U kent de veelzijdigheid van de draagtassen om je ontwerpen te bedrukken. Maar niet alleen daarvoor, ze zijn ook geweldig om de tie-dye techniek te gebruiken! Koop deze witte tote bag voor een ongelooflijke prijs en begin met het maken van je ontwerpen. Voor deze tas heb je naast de tie-dye kit ook Puffy textured dye nodig om het gezicht van de sneeuwpop te creëren. Zelfs je kind zal terug naar school willen gaan en zijn of haar vrienden laten zien wat je thuis hebt gemaakt. 

Credit: Riahs Tie Dye

Eerst en vooral moet je de tas plat maken op een beschermd en ook plat gebied. Pak het midden van de tas en trek hem door je vingers omhoog om een cirkel te maken. Plaats een elastiekje in het midden van de vorm. Dat wordt het hoofd van de sneeuwman. Dan kun je hieronder meer elastieken toevoegen om de kleurvlakken te scheiden. Het kan ingewikkeld lijken, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk. Laat het eerste ronde gebied schoon en gebruik groene en rode kleuren in de verschillende gebieden die je hebt. Laat het 24 uur drogen en je kunt de vorm onthullen. 

Je hebt het schone ronde gebied om het gezicht van de sneeuwman te tekenen. Neem je Puffy textuurverf en teken het schattige en iconische kerstpersonage, laat het drogen en je bent helemaal klaar!

We hopen dat je geniet van deze paar ideeën die we je net hebben gepresenteerd om thuis met je familie en vrienden te creëren. Vergeet niet dat we een brede selectie producten hebben om uit te kiezen op Wordans.nl en als je inspiratie nodig hebt kunt je onze Instagram pagina @wearewordans bekijken.

 

Posts created 33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top