Art is Fashion: Een Interview met Charles Lyautey

Kunst is een van de dingen die essentiële dingen die ons mens maakt. Het is een uitdrukking van onze diepste gevoelens en onze ervaring van de wereld om ons heen. Het heeft de magische kracht om mensen aan te trekken en zichzelf te verliezen. Het is een mooie manier om ons te verbinden met de wereld om ons heen en ons te identificeren. 

Kunst is overal om ons heen. Kijk niet verder dan de kleren die je nu draagt. Het is een uitdrukking van jezelf, je stemming, houdingen en levenskeuzes. Het kan een signaal zijn naar de wereld hoe je jezelf identificeert, met welke groepen je je associeert en wat je inspireert. De behoefte aan menselijke expressie verklaart waarom de mode-industrie is wat het nu is.

Een van de meest inspirerende mensen die ik heb mogen spreken is Charles Lyautey. Een jongemodeontwerper uit Frankrijk. Geïnspireerd door de wereld om hem heen, ging hij op zoek naar zijn eigen weg in het leven. En in deze zoektocht vond hij dat hij meer deed dan alleen mode ontwerpen. Hij vond een kans om zichzelf en zijn ervaringen uit te drukken en te delen met de rest van de wereld.

Zoals zoveel kunstenaars begint Charles met niets meer dan zijn gedachten en gevoelens en een blanco doek. In het geval van Lyautey Couture wordt het blanco doek geleverd door Wordans. Ons aanbod van kwalitatieve, blanco kleding vormt de basis voor de unieke creaties van Charles. Ik dacht dat het een mooie gelegenheid zou zijn om met Charles te praten over zijn ervaringen met het werken met ons.

 

Charles, kun je me het verhaal vertellen waarom je Lyautey Couture bent begonnen?

“Ik begon met het ontwerpen van kleding lang voordat ik Lyautey Couture begon in januari van 2016. Sommige van mijn stukken waren al verkrijgbaar bij een boetiek in Old Annecy in Frankrijk. Mijn inspiratie om de volgende stap in de reis te zetten kwam in de loop van mijn tijd in Canada. Ik was daar een jaar lang naartoe verhuisd. Toen mijn visum afliep en ik terug moest naar Frankrijk, realiseerde ik me dat er niets was dat me meer inspireerde dan het ontwerpen van mode. Ik kon me niet voorstellen dat ik iets anders zou doen. Toen begon ik Lyautey Couture.”

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

“Mijn inspiratie komt van de straat. Ik kijk goed naar de mensen, wat ze dragen, de manier waarop ze zichzelf dragen en hoe ze met de wereld omgaan. Ik ben geïnspireerd door de architectuur en de materialen waarmee deze gebouwen zijn opgetrokken. Maar ook enkele kleinere dingen inspireren mij. Foto’s die ik op sociale netwerken zie, “oud” of modern maakt niet uit. Er is altijd wel iets te zien.

 

Wat maakt Lyautey Couture in jouw ogen zo speciaal?

“Wat zo speciaal is aan Lyautey Couture is dat elk stuk dat ik maak uniek is. Ik ontdek de individuele ontwerpen in antiekwinkels. Het is een geborduurde stijl die sommigen als verouderd zouden beschouwen, maar ze zijn uniek en gemaakt door één persoon. Dat maakt het zo bijzonder.

Ik neem dan de unieke ontwerpen en versmelt ze met de kledingstukken, zodat er echt iets unieks ontstaat”.

 

Wat zijn je dromen voor Lyautey Couture in de komende 5 jaar?

“Over 5 jaar zou ik graag een Lyautey Couture workshop hebben geopend. Een plek waar ik twee jaarlijkse presentaties zal hebben, met klanten die in de rij staan om in te stappen. Ik wil werken met een gemotiveerd team, dat mij inspireert maar ook de ruimte laat om mij volledig te wijden aan artistieke creatie. Ik wil dat Lyautey Couture een geëngageerd en verantwoordelijk merk wordt. De wereld als een betere plek achterlaten.”

 

 

 

Je koos ervoor om met Wordans te werken als basis voor je kunst, kan je me wat meer vertellen over deze beslissing?

“Ik heb voor Wordans gekozen vanwege de ruime keuze aan kwaliteitsproducten. Het assortiment aan kleding en de beschikbare kleuren zijn ongeëvenaard. De website is eenvoudig te gebruiken met nauwkeurige filters die mij in staat stellen om zonder al te veel poespas te krijgen wat ik nodig heb. Wordans heeft een plaats in mijn hart, de snelle levering en de onberispelijke klantenservice stellen me in staat om te doen waar ik van hou. Het is 4 jaar geleden dat we deze samenwerking zijn begonnen en het is niets dan geweldig geweest.

 

Bedankt voor de vriendelijke woorden. Natuurlijk zijn er meer mensen die hun dromen willen najagen, zoals jij. Wat voor advies heb je voor deze jonge ontwerpers en ondernemers?

“WERKEN. WERKEN. WERKEN. Maar leer naar jezelf te luisteren en weet hoe je het vertrouwen kunt behouden dat alles goed komt. Dit is het belangrijkste! – De dapperen leven niet eeuwig, maar de voorzichtigen leven helemaal niet.”

 

Zou je Wordans aanraden aan jonge ontwerpers?

“Absoluut! Wordans is een geweldig bedrijf dat je een praktische manier geeft om veel verschillende items te vinden waarop je je creativiteit kan laten ontploffen! Je kunt prints, schilderijen en uitsnijdingen maken! Er is geen limiet aan wat je creativiteit kan doen!”

De kans om met Charles’ te praten over de onderwerpen kunst, mode en alles daartussenin is eengeweldige ervaring geweest. Hij zit boordevol energie en creativiteit die gewoon op zoek is naar een uitweg. Hij heeft zijn uitlaatklep gevonden in mode en design. Ik hoop dat je je na het lezen van dit interview geïnspireerd voelt om in opstand te komen tegen de status quo, om je eigen weg in het leven te vinden. Om je uit te drukken! 

Je kunt hem vinden op: charleslyautey.com 

 

Laat ons weten hoe jij jezelf uit met fashion op @wearewordans.

Posts created 33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top